Verslag v.v. de Weide VR1 - Heerenveense Boys VR1
20 maart 2017

Vandaag staat de wedstrijd tegen de koploper Heerenveense boys op het programma, het team heeft na de winterstop wat punten laten liggen met 2 keer een gelijkspel maar staat nog stevig op de 1 ste positie waarbij ze 4 punten voor liggen op sc Stiens. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. De selectie van de Weide heeft te kampen met een aantal blessures dus moeten er flink tegen aan, Lisa Koster en Lilian Meinen van C2 en C3 versterken het team vandaag. Vorige week mocht Raquel uit C2 al haar eerste minuten maken in dames 1.

De Weide heeft de opstelling aangepast naar 4-4- 2 zodat ze verdedigend sterker zijn en pas druk zetten bij de middenlijn. De dames van de Weide gaan voortvarend van start en geven de bal vlot naar voren, lange ballen vanaf keepster Iris richting de voorhoede en ook vanaf het middenveld goedvoorwerk door Vicky en Simone. De verdediging en keepster van H’veense boys zijn alert en weten een kans te blokken. In de 10 de min na een rommelige situatie voor het doel weet H’veense boys te scoren. 0-1.

De Weide krijgt een vrije trap bij het doel van Heerenveen maar de keepster duikt er boven op, H’veense boys komen er snel weer uit en zijn gevaarlijk snel bij het doel van Iris, Iris komt goed uit het doel en onderschept de bal. De Weide zet  Heerenveense boys vast en het is aan de koploper om het spel te maken. De dames zijn zoekende en proberen het via de lange bal maar zij trappen vaak in de buitenspelval en anders staat keepster Iris goed op te letten.

Annemiek breekt een aantal keren goed door maar de tegenstander laat zich niet verrassen, Michelle die probeert een omhaal te maken maar het komt niet tot een doelpunt. H’veense boys leunt niet achterover en zit er bovenop, Selina kopt een aanval mooi weg en ook Maura weet de aanval van H’veense boys te blokken.

De voorhoede van de Weide komt er snel weer uit met de lange ballen van Iris waarmee ze Michelle en Annemiek weet te bereiken maar ze kunnen de kansen nog niet creëren. De speelsters van H’veense boys spelen het slim en weten het gevaar te brengen, Iris weet een schot weg te boksen in de 32 ste minuut maar vlak daarna kan de voorhoede van H’veense boys na slap ingrijpen dan toch de 0-2 maken. Vlak voor rust heeft Iris nog een mooie redding in een 1 op 1 situatie.

In de rust is Marije gewisseld voor Jamie waarbij Jamie op het middenveld verdedigend gaat spelen en Simone en Vicky meer vrijheid krijgen. De insteek is dat er aanvallender gespeeld wordt, we moeten er met z’n allen voor gaan en alles geven. Direct gevaar met een corner van H’veense Boys maar Iris duikt op de bal. In de 51 ste min een mooi afstandsschot van Simone die de bal over de keepster schiet en in de kruising mikt. 1-2. Jamie gaat er op het middenveld goed in en onderschept de bal die ze goed voor geeft op Michelle, Michelle geeft de bal breed op Tessa en Tessa weet Annemiek te bereiken die de bal langs de keepster schiet en de gelijkmaker maakt. 2-2.

Een bal van H’veense boys gaat voor het doel langs, de Weide komt er direct weer uit, Michelle staat op scherp maar wordt continu gedekt. Tessa is ondertussen gewisseld voor Lisa die haar eerste minuten in de competitie mag maken bij dames 1. In de 62 ste min weet H’veense boys weer op voorsprong te komen, de achterhoede en onze keepster schatten de situatie niet goed in en de tegenstander profiteert er van. 2-3.

Het laatste kwartier gaat in, Simone probeert nogmaals met een afstandsschot de keepster te verrassen maar dit lukt de tweede keer niet, ze geeft ook een bal goed voor op Michelle en Lisa maar de verdediging van H’veense boys werkt de bal weg. Lisa kopt een bal goed door waardoor Michelle een hoog schot op de goal geeft maar de keepster zit erbij.

In de 79 ste min geeft H’boys een diepe bal die ze goed weten te verlengen en langs Iris werken. 2 – 4. De koploper weet nog wat mogelijkheden te creëren maar Maura en Sylvana weten de bal te onderscheppen en ook Selina en Moniek grijpen in om een kans te voorkomen. Lilian valt de laatste minuten nog in voor Sylvana. Ook voor Lilian zijn dit de eerste minuten in dames 1, alle meiden hebben in de oefenwedstrijden al laten zien wat ze kunnen.

Een kopkans van H’boys eindigt gelukkig op de lat. Moniek schiet nog van een afstand op het doel van H’boys maar de keepster zit er bij, H’boys blijft in de blessuretijd nog actief maar Iris tikt de bal weg. De uitslag blijft 2 – 4, we zakken in de stand maar volgende week staat Hollandscheveld vr1 op het programma dus dan moeten we de punten pakken.