Verslag v.v. de Weide 1 - Zuidhorn 1
05 februari 2017

De Weide is de tweede seizoenshelft prima begonnen. Na eerst vorige week bij LTC te winnen waren de groenwitten afgelopen zaterdag thuis te sterk voor laagvlieger Zuidhorn. Door een doelpunt van de goed spelende Niek Bosscha werd het voor rust 1-0 waarna in de tweede helft de score via fraaie doelpunten van Mitchell Luchtenberg, Daniël van Arkel en Frank Benjamins naar een verdiende 4-0 overwinning werd getild. De enige domper op de wedstrijd was de zware knieblessure van verdediger Matthijs Saelman.

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. Tegenstander was het laag op de ranglijst staande Zuidhorn uit Groningen. De Weide begon sterk aan de wedstrijd waarin Julian Mol al in de tweede minuut maar rakelings naast schoot.

Een minuut later was het wel al raak, uit een lange pass van Mitchell Luchtenberg was het Niek Bosscha die de bal goed aannam en met een bekeken lob doelman Marcel Groothof het nakijken gaf 1-0. Nadat Frank Benjamins nog maar net naast had gekopt na een prima genomen hoekschop van Bosscha kwam de thuisploeg goed weg na een goed opgezette aanval van de gasten.

Nadat Jaap Jacobs met een voorzet op maat ploeggenoot Jordi Schuiling bereikte maaide deze vervolgens compleet over de bal heen om zo een honderd procent scoringskans om zeep te helpen. In deze fase van de wedstrijd deden de twee ploegen, ondanks het grote verschil in de stand op de ranglijst, niet veel voor elkaar onder. Hierdoor moest doelman van der Weide een paar keer zijn klasse tonen bij uitbraken van de Groningers, zo ook na een dik half uur spelen. Doordat Jaap Jacobs de bal vol in de loop meegaf aan Robin van der Steege creëerde deze zich een prima scoringskans maar doelman van der Weide bleef goed naar de bal kijken en redde beheerst.

Met nog vier minuten op de klok werd de wedstrijd overschaduwd door een ernstige knieblessure van De Weide-speler Matthijs Saelman. Door de bal in de draai weg te schieten knapte zijn pees (patella) onder zijn knieschijf af en moest hij met de ambulance worden afgevoerd. Scheidsrechter Pleiter kon niets anders doen dan de eerste helft vroegtijdig af te fluiten.
Na de thee werden eerst de resterende vier minuten uitgespeeld waarna van speelhelft werd gewisseld.

Misschien nog onder de indruk van het gebeurde in de eerste helft was het eerste kwartier na de thee niet om naar huis te schrijven. Na wat kansjes van de gasten, waarop doelman van der Weide en laatste man Coulier steeds goed anticipeerden, kwam de thuisploeg op schot waarop de tegenstander geen antwoord had. Eerst was het Mitchell Luchtenberg die na een voorzet op maat van Niek Bosscha doelman Groothof met een kopbal kansloos liet 2-0.

Een paar minuten later kwam Daniël van Arkel goed inlopen om de strak genomen hoekschop van Niek Bosscha onhoudbaar langs doelman Groothof te koppen 3-0. Na wat schermutselingen tussen spelers over en weer, lastte scheidsrechter Pleiter een afkoelingsperiode van vijf minuten in. Na hervatting van de wedstrijd was de koek voor De Weide nog niet op en kopte Frank Benjamins de bal uit een hoekschop van Jermo Verbeek fraai langs doelman Groothof 4-0, wat tevens de einduitslag was.

De Weide – Zuidhorn 4-0 (1-0)

Opstelling De Weide: van der Weide, van Arkel(80 Strijker), Luchtenberg, Bosscha, Coulier, Mol, Duman, Sander Benjamins, Buining, Frank Benjamins, Saelman(41 Wierenga,75 Strijker).

SuperCoop Man van de wedstrijd: Niek Bosscha