Verslag v.v. de Weide 1 - v.v. Noordscheschut 1
20 februari 2017

De Weide heeft de thuisderby tegen Noordscheschut, voor een kleine 500 toeschouwers, winnend afgesloten. Voor de zevende achtereenvolgende keer bleven de groenwitten ongeslagen. Voor rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door Julian Mol.

Na de thee kwamen de mannen van trainer Niemer op 2-0 via een prachtige vrije trap van Mitchell Luchtenberg. Slechts één minuut later bracht Melvin Mol de spanning weer terug in de wedstrijd. Zijn vrije trap verdween langs doelman Henri van der Weide in het doel. Na een overtreding op Mol wees scheidsrechter Veldhuizen naar de elfmeterstip. De penalty werd door Emiel Njagul strak in de kruising geschoten en hiermee kwam het verschil weer op twee goals. De gasten toonden veerkracht en via Jos Kroezen kwam de 3-2 op het scorebord. In de slotfase was het Frank Benjamins die na een pass van broer Sander de 4-2 scoorde en daarmee de wedstrijd definitief in het voordeel van De Weide besliste. De Weide is hiermee gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst in de 2e klasse J. Omdat VV Groningen toch nog een punt behaalde in het uitduel bij Zuidhorn, mistten de groenwitten op een haar na de tweede periodetitel.

In de beginfase zochten beide ploegen de aanval en dat resulteerde in een boeiend duel tussen de nummer twee en drie van ranglijst. De Weide kreeg een paar prima mogelijkheden maar wist nog niet scoren. In de 13 e minuut kwamen de gastheren wel op voorsprong. Wierenga gaf een pass op Verbeek. Verbeek legde de bal breed op Mol en deze omzeilde de buitenspelval en liet doelman Padding kansloos; 1-0. Trainer Mulder bracht al vroeg in de wedstrijd een extra spits. Benjamins werd vervangen door Aron Boer. Dit leverde mogelijkheden op voor Dennis Hooijer en Melvin Mol, maar beide doelpogingen ging ruim naast en over het doel van Henri v.d. Weide.

Na de openingsgoal leek De Weide wat gas terug te nemen en ook de gasten konden weinig creëren. Van beide kanten werd het spel rommeliger. In de slotfase nog een mogelijkheid voor Noordscheschut, maar de vrije trap van Mol was een prooi voor doelman v.d. Weide. Kort na rust moest Coulier met een blessure naar de kant en werd vervangen door Duman. Na een snelle aanval over de rechtervleugel een schot van Frank Benjamins. Met een moeizame redding wist doelman Padding de bal te keren. Bosscha kwam vervolgens binnen de lijnen voor Wierenga. De Weide hield het initiatief en na een afgeslagen corner een overtreding van Schonewille op Julian Mol. Op ruim 25 meter stond Luchtenberg achter de bal. Met een prachtige curve schoot hij de bal, in de 54 e minuut, achter een kansloze doelman Padding. Ruim een minuut later kwamen de gasten al op 2-1. Een snoeiharde vrijetrap van Melvin Mol, verdween langs een verbouwereerde doelman v.d. Weide.

Even later opnieuw een vrijetrap van Mol. Deze keer kon v.d. Weide de bal in twee instanties wel keren. Na slordig balverlies bij De Weide nog een mogelijkheid voor de gasten, maar de doelpoging van Aron Boer ging over. Beide ploegen wilden meer en dat kwam de amusementswaarde ten goede. Na een snelle rush over de linkerflank gaf Verbeek een pass op de vrijstaande Julian Mol. Deze werd door Strijker naar de grond getrokken en scheidsrechter Velhuizen wees resoluut naar de stip. Strijker ontsnapte met geel en door Emiel Njagul werd de bal onberispelijk achter een kansloze doelman Padding geschoten; 3-1.

Sander Benjamins kwam in het veld voor de moegestreden Verbeek. Na een voorzet van Van Arkel kopte Frank Benjamins in, maar doelman Padding was de situatie meester. Ook Noordscheschut kreeg nog mogelijkheden, een schot van Schonewille werd met enige moeite door doelman v.d. Weide gekeerd.

De Weide kreeg nog twee prima kansen om de score verder uit te bouwen, maar een schot van Frank Benjamins werd op de doellijn gekeerd door een verdediger en een schot van Bosscha ging rakelings over.

In een onschuldig duel van Duman zag scheidsrechter Veldhuizen een overtreding die “rode kaart waardig was” Met tien tegen elf moest de thuisploeg de slotfase in. Bij de gasten kwam Vos nog binnen de lijnen voor Bouwman. Er kwam nog een kans voor de gasten via Boer, maar doelman v.d. Weide redde beheerst.

Het laatste woord was voor de thuisploeg. Na een pass van broer Sander schoot Frank Benjamins de bal achter doelman Padding; 4-2.

De Weide – Noordscheschut 4 - 2 (1-0)