Verslag v.v. de Weide 1 - Gramsbergen 1
27 maart 2017

In een enerverende wedstrijd waarin van alles op het spel stond waren De Weide en Gramsbergen zeer aan elkaar gewaagd. Over de hele wedstrijd genomen was de thuisploeg enigszins de bovenliggende partij maar was het Gramsbergen dat in de allerlaatste speelminuut de wedstrijd door een doelpunt van de goed spelende Roy Seinen naar zich toe trok om zo de koppositie in de derde periode op te eisen.

Onder optimale omstandigheden, heerlijke lentezon en een grasmat als een biljartlaken, moest De Weide het afgelopen zaterdag opnemen tegen het in de laatste wedstrijden goed op dreef zijnde Gramsbergen. Met in het achterhoofd de zepert in de uitwedstrijd, na een 3-0 voorsprong de wedstrijd in de laatste twintig minuten alsnog met 4-3 uit handen te geven, wisten de gastheren dat ze vol aan de bak moesten. Bij winst zouden ze koploper Groningen tot op twee punten kunnen naderen, mits Groningen in deze speelronde punten zou laten liggen. Gramsbergen daarentegen doet nog volop mee om de derde periode te winnen, dus ook voor hun een belangrijke pot. In een hoog tempo en door vroeg druk te zetten nam De Weide in de beginfase het initiatief waardoor al snel een paar kansen ontstonden.

Eerst was het een actie van Jasper Strijker dat door doelman Jur Kosters gekeerd werd en de rebound was het Frank Benjamins die zijn ingeschoten bal van de lijn gehaald zag worden door een verdediger. Even later een doelpoging van de goed op dreef zijnde Julian Mol, maar helaas voor hem zag hij de bal maar rakelings naast gaan. Een paar minuten later dezelfde situatie aan de andere kant, nu was het Gramsbergen-speler Lars Kieft die zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

Na een half uur spelen zag Julian Mol, na een fraaie aanval over een aantal schijven, zijn van dichtbij ingeschoten bal prima gepakt door doelman Kosters. Met nog tien minuten op de klok waren het de gasten die op voorsprong leken te komen. Via een hoog ingebrachte bal gedragen door de wind, waar doelman van der Weide onderdoor ging, kwam van Sander ter Wijlen in scoringspositie. Maar deze bijna niet missen kans liet hij liggen door te haastig in te schieten. De tweede helft was nog maar amper begonnen of De Weide kwam al met de schrik vrij, uit een voorzet van Sander ter Wijlen was het vervolgens David Houtman die van twee meter hopeloos vaalde. Een minuut later kwam Frank Benjamins een teenlengte te kort na een prima voorzet van Julian Mol. Na nog een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg, mede door vroegtijdig druk te zetten, moest doelman van der Weide na een missertje van de verdediging vol aan de bak toen Roy Seinen alleen voor hem opdook en deed dat met verve.

Doordat beide partijen wel door hadden dat ze weinig opschoten met een gelijkspel werd van beide kanten alles op de aanval gegooid waardoor over en weer ruimte ontstond. Door prima gebruik te maken van deze ruimte kwam Jasper Strijker in balbezit, maar jammergenoeg verloor hij de bal in alle gretigheid op weg naar het doel. Nog in dezelfde minuut een vrije trap van Vincent Coulier waaruit doelman Kosters de bal niet onder controle kreeg, maar helaas was Frank Benjamins niet alert genoeg om de bal alsnog in te schieten.

Het laatste kwartier van de wedstrijd was vooral voor de gasten en was het aan doelman Henri van der Weide te danken dat het scorebord nog steeds de brilstand aangaf. Door een paar keer handelend op te treden na afstandsschoten van Rutger Dijk en David Houtman redde hij vervolgens met een katachtige reflex na een prima ingekopte bal van Houtman. Maar helaas voor de thuisploeg was het ver in blessuretijd dat de dekselse Roy Seinen alsnog een gaatje vond en de gastheren een enorme domper bezorgde, vooral toen bekend werd dat koploper Groningen ook verloren had.

Opstelling De Weide: van der Weide, van Arkel(76 van Goor), Wierenga, Njagul, Luchtenberg, Bosscha(80 van Veen), Coulier, Mol(62 Sander Benjamins), Duman, Frank Benjamins, Strijker.

Man van de wedstrijd: Henri van der Weide.