Verslag LTC 1 - v.v. de Weide 1
30 januari 2017

De Weide is de tweede seizoenshelft met een overwinning gestart.

Het uitduel tegen het Asser LTC kende nog een 1-0 ruststand, maar na de thee zetten de groenwitten het duel naar hun hand en met scores van Bosscha en tweemaal Verbeek werd een verdiende 1-3 zege behaald.

Trainer Niemer kon beschikken over een bijna volledig fitte selectie.

Wierenga en Luchtenberg zaten een wedstrijd schorsing uit. Een basisplaats was er voor Julian Mol. Beide ploegen begonnen na de winterstop onwennig.

Van beide kanten waren er veel foutieve passes en verkeerde keuzes.

De eerste mogelijkheid kwam er voor de thuisploeg, maar het schot van David Modderman ging ruimschoots over. De Weide wist hier voor de rust weinig tegenover te zetten. Na ruim een kwartier toch een klein kansje voor de groenwitten. Een pass van Verbeek werd verlengd door Van Arkel op Wim Bos. Deze wist de bal echter niet tussen de palen te krijgen.

Ook een doelpoging van Bosscha, na een pass van Mol mistte de juiste richting.

Na een terugspeelbal was het doelman v.d. Weide die de bal in de handen pakte. LTC kreeg hiervoor binnen de zestienmeter een vrije trap te nemen. De bal werd teruggelegd en in een onschuldig duel zag leidsman Walters een overtreding en gaf de thuisploeg een strafschop cadeau. Dit werd door Modderman dankbaar uitgepakt en met een lage schuiver liet hij v.d. Weide kansloos en zette LTC in de 25e minuut op een 1-0 voorsprong. Na ruim een half uur moest Bos geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Frank Benjamins.

De Weide bleef moeite houden om tot een goede opbouw te komen, zodat er geen doelkansen te noteren vielen. Na de thee een ander spelbeeld. De Weide was duidelijk beter bij de les en dat resulteerde, na een inworp die werd doorgekopt door Benjamins, in de 52e minuut, in de verdiende gelijkmaker door Bosscha. Even later bijna de tweede treffer, maar Verbeek schoot de bal na een prima onderschepping rakelings naast. De Weide had nu het betere van het spel en na een pass van Bosscha werd de bal door Mol meegegeven aan Verbeek. Deze ging handig de zestien in en rondde prima af; 1-2

LTC kreeg een goede kans op de gelijkmaker na slordig balverlies bij De Weide, maar doelman v.d. Weide wist de doelpoging van Modderman te keren. Ook bij twee gevaarlijk indraaiende corners ontstonden hachelijke momenten voor het De Weide doel, maar de thuisploeg wist niet te profiteren. Na een vrije bal kopte Mast de bal op de lat en ontsnapte

De Weide aan de gelijkmaker. De voor Mol binnen de lijnen gekomen Jasper Strijker ging over de linkervleugel goed door en gaf de bal breed op Verbeek. Deze bracht met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 1-3.

Man van de wedstrijd: Niek Bosscha