Verslag Groen Geel 1 - v.v. de Weide 1
12 februari 2017

De Weide heeft ook haar derde duel na de winterstop met een overwinning afgesloten. Op een ijskoud sportpark Corpus den Hoorn in Groningen wisten de groenwitten een 1-2 zege te behalen op Groen Geel.

Trainer Niemer kon niet beschikken over Coulier die wegens werkzaamheden verstek moest laten gaan. Jos van Goor vormde het verdedigingscentrum met Luchtenberg.
De Weide kreeg de zege op het kunstgras van Sportpark Corpus den Hoorn allerminst cadeau. De spelers van Groen Geel doken verschillende keren gevaarlijk op voor het doel van de bezoekers uit Hoogeveen. Toch opende De Weide na ruim een kwartier voetballen de score. Sander Benjamins liet zich bejubelen als doelpuntenmaker.

Late beslissing

In de tweede helft wist De Weide de marge niet te behouden. Via Tonnis de Vries kwam Groen Geel op gelijke hoogte. In de slotfase bracht Niemer zijn derde wissel.Jermo Verbeek kwam binnen de lijnen voor Sander Benjamins. Een gouden wissel bleek later.

De Weide zette nog druk en dat leverde na een voorzet van Strijker nog een fraaie mogelijkheid op voor Buining na een voorzet van Strijker. In een scrimmage wist Groen Geel echter de bal te ruimen. Na een inworp werd de bal doorgekopt door Strijker en bij de tweede paal weet Verbeek de bal hard binnen te schieten.

Door de overwinning stijgt De Weide naar de voorlopige tweede plaats. De manschappen van Niemer hebben een puntje voorsprong op Noordscheschut. Die club komt echter nog voor eigen publiek in actie tegen Klazienaveen. Koploper Groningen vv bleef op een 1-1 gelijkspel steken tegen Zuidhorn.

Man of the Match: Erik Buining