Verslag de Weide 1 - The Knickerbockers 1
12 december 2016

De Weide met moeite langs The Knickerbockers

Hoogeveen-In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest De Weide het in eigen huis opnemen tegen de studenten uit Groningen. Nadat de thuisploeg in de beginfase zijn meerdere moest erkennen aan de Groningers en al vroeg op achterstand kwam, werd middels een tactische wissel in de eerste helft en twee fraaie doelpunten van respectievelijk Mitchell Luchtenberg en Nick Muysson in de tweede helft, de wedstrijd alsnog over de streep getrokken.

Jan Hartman

De Weide begon matig aan deze toch wel belangrijke laatste wedstrijd in 2016, bij winst zou men mee blijven doen voor de prijzen, bij verlies zouden ze de aansluiting met de middenmoot gaan verliezen. Doordat de tegenstander op alle fronten gretiger was en steeds een stapje eerder bij de bal stonden de groen-witten na dik vijf minuten al tegen een achterstand aan te kijken. Na een scrimmage voor het doel van de thuisploeg en vervolgens niet goed uitverdedigen kwam Remco de Haas in balbezit om vervolgens de trekker over te halen en doelman van der Weide kansloos te laten. Tien minuten later probeerde Nico Sieling het via een vrije trap op de rand van de zestien meter, maar zag zijn inzet maar rakelings over gaan. Na een kleine twintig minuten spelen eindelijk iets wat op een aanval leek van de gastheren. Uit een steekpass op maat van Erik Buining kwam Jelmer Wierenga in balbezit, maar door de bal iets te ver voor zich uit te spelen werd dit een makkelijke prooi voor doelman Rob Hölscher.
Wat De Weide ook probeerde, steeds was het net niet. Zo ook de rush door het midden van Jermo Verbeek, weer op het juiste moment gestuit door een verdediger ten koste van een hoekschop. Even later een lange bal van doelman van der Weide, na een prima redding uit een hoekschop, op Verbeek. Maar weer stond de defensie van TKB goed opgesteld. Na een half uur spelen was Sander Benjamins dicht bij de gelijkmaker. Nadat Verbeek eerst nog met moeite een tackle had ontweken, leverde hij een prima voorzet af, maar was het helaas weer een verdediger die de bal net voor de inkomende Benjamins wegkopte.

Door een tactische wissel bij De Weide, Jos van Goor voor Yoran Duman, probeerde oefenmeester Wilko Niemer wat meer grip op het middenveld te krijgen. Deze wissel bleek achteraf in de tweede helft zijn vruchten af te werpen. Nadat na rust Nick Muysson eerst doelman Hölscher nog had getest moest sluitpost Henri van der Weide een paar keer vol aan de bak en deed dat met verve. In deze fase van de wedstrijd begon de thuisploeg de wedstrijd enigszins naar zich toe te trekken en wonnen de meeste duels op het middenveld. Nadat Jasper Strijker zijn opwachting nog had gemaakt ten koste van Niek Bosscha werd de verdiende gelijkmaker gescoord. Nadat Sander Benjamins goed anticipeerde op een lange bal en deze prima aannam, bezorgde hij de bal bij Mitchell Luchtenberg die het vervolgens prima afmaakte 1-1.
Ondanks dat De Weide op dit moment de bovenliggende partij was moest men alert blijven, zo ook bij een voorzet van Albert de Leeuw waaruit Luuk Winkelhorst het doel op een haar na mistte. Na de wissel Frank Benjamins voor broer Sander kwam De Weide op een verdiende voorsprong. Uit een voorzet van Jermo Verbeek kopte Frank Benjamins de bal terug in de voeten van Nick Muysson die er vervolgens wel raad mee wist en met een bekeken schot doelman Hölscher het nakijken gaf om zo de thuisploeg op voorsprong te zetten. Ondanks deze domper voor TKB bleven ze het proberen en bleef De Weide in deze fase van de wedstrijd dankzij doelman van der Weide en goed verdedigingswerk van Vincent Coulier op de been. In de slotfase bijna de gelijkmaker voor de gasten maar gelukkig voor de gastheren spatte de goed ingeschoten bal van Nico Sieling op de lat uiteen. In de allerlaatste minuut was het Frank Benjamins die de wedstrijd in het slot had kunnen gooien, ware het niet dat hij jammerlijk voor open doel mistte. Ondanks dat bleven de punten verdiend of onverdiend in Hoogeveen.

De Weide – The Knickerbockers 2-1 (0-1) Opstelling De Weide: van der Weide, Wierenga, Njagul, Luchtenberg, Verbeek, Bosscha(53 Strijker), Coulier, Duman(38 van Goor), Sander Benjamins(65 Frank Benjamins), Muysson, Buining.
Man van de wedstrijd: Vincent Coulier