Verslag Be Quick VR2 – v.v de Weide VR1
10 april 2017

Be Quick en de dames van De Weide staan op een gedeelde 5 de plek dus beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Na een kansloze thuiswedstrijd die we met 2-5 verloren moeten we vandaag het verschil maken.

In het eerste half uur weet Be Quick het spel te maken, de voorhoede is snel maar gelukkig voor ons niet trefzeker, ze weten 4 opgelegde kansen te creëren maar komen niet tot scoren. De eerste kans van de Weide komt uit een corner van Iris die Annemiek kopt maar deze gaat via onderkant lat weer uit het doel. De 0-1 volgt vlak hierna, mooie bal op Michelle die één op één op de keepster gaat en in de rebound de bal langs de keepster werkt. Be Quick maakt direct de gelijkmaker, een mooi afstandsschot die langs Richelle vliegt. 1-1. Het laatste kwartier in de 1 ste helft gaat de Weide er beter in, de achterhoede staat goed te verdedigen en weet een schot te voorkomen en Richelle komt een aantal keer goed uit haar doel. Een rommelig moment uit een corner vlak voor rust weet Be Quick gelukkig niet te benutten.

De 2 de helft zijn de dames van de Weide de betere partij, onze dames gaan er fanatieker in. De dames hebben meer grip op het bewegelijke middenveld van Be Quick. Daarnaast wordt er beter samen gespeeld en druk gezet. Hoewel de dames van Be Quick gevaarlijk blijven weet de Weide er uit te komen, Michelle neemt een lange bal van Richelle aan en komt in botsing met de keepster, Marije vangt de afvallende bal op maar het schot eindigt op de paal. Hierna wordt de inzet van de Weide dan beloont, Michelle wordt in de aanval tegengehouden waarna Annemiek de afvallende bal opvangt en hard langs de keepster schiet. 1-2. Be Quick laat het er niet bij zitten en maakt de gelijkmaker, de aanval verrast onze verdediging, Richelle komt ver uit haar doel en kan het schot niet meer onderscheppen. 2-2. Het kan weer alle kanten op. Echter is het wederom de Weide die op voorsprong komt, een mooie bal van Marieke op Michelle, ze loopt goed door en tikt de bal langs de keepster. 2-3. Be Quick probeert de snelheid er in te houden om opnieuw de gelijkmaker te maken en zet alles op alles, ze komen nog dicht bij met een kopbal op de paal. Onze verdediging staat sterk waarbij het middenveld ook lekker mee verdedigt en Be Quick uit de buurt van het doel houd. In de afrondende fase van de wedstrijd is het wederom Annemiek die er snel uit komt en tikt de bal langs de keepster. 2-4. Het zijn de dames van de Weide die de punten pakken met een sterke 2 de helft.