Verslag ASC ’62 VR1 – de Weide VR1
08 mei 2017

De laatste speeldag van de competitie tegen het team net boven ons, de 3 de plek staat op het spel waarbij ASC ook nog een periode kan pakken. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden tussen 2 gelijke teams.

De Weide ging fel van start en na 5 minuten weten Iris, Michelle en Marije op het doel af te gaan, de keepster is alert en voorkomt een kans. Een mooie bal voorgegeven door Simone wordt door Annemiek net over gekopt. Een vrije trap van Vicky komt tot vlak voor de keepster maar we kunnen deze niet af maken. Het is Dalfsen die op voorsprong komt door een bal die net over Richelle gekopt wordt. 1-0. Hierna is de Weide weer aan de beurt: Simone geeft een bal goed voor, een kopkans voor Annemiek die net naast gaat. In de 18 de min komen we mooi weg, een schot van ASC gaat net voor het doel langs.

De gelijkmaker volgt in de 20 ste minuut uit een mooie corner van Iris die de bal lekker voor het doel geeft waarna Annemiek het af maakt. 1-1. Bij de volgende corner van Iris wordt wederom een mooie kans gecreëerd maar in de rebound kan deze er net niet ingewerkt worden. De laatste fase van de 1ste helft kenmerkt zich door het gebrek aan scherpte bij de Weide, we gaan er niet overtuigend in, het is een zware wedstrijd door het veld, de lucht is benauwd en er moet al redelijk snel gewisseld worden.

Na rust moeten beide teams er tegen aan, de Weide gaat er voor, Maura geeft een mooie lange bal voor op Simone maar ze stuit op de keepster. In de 50 ste minuut wordt er wederom uit een mooie corner van Iris die goed voor het doel beland gescoord, Michelle kopt de bal lekker in. 1 -2. Vlak daarna gevolgd door de 1-3 van Tessa, ze neemt de bal aan weet zich vrij te lopen richting het doel van ASC, ze tikt de bal netjes langs de keepster. 1-3. Onze vreugde is van korte duur want ASC scoort direct daarna!. 2-3. Nog gevolgd door een mooie kans van de Weide maar de bal gaat er zelfs in de rebound niet in, ASC werkt de bal weg. In de 65 ste minuut maken de dames van ASC de gelijkmaker, de Weide is niet geconcentreerd. 3-3.

De laatste 20 minuten speelt het spel zich continu op beide speelhelften af met acties over en weer. Continu bal verlies aan beide zijden waarna de bal direct weer terug komt, hierdoor is het een zware wedstrijd. Er volgen nog een aantal acties van ASC waarbij we mazzel hebben dat de dames van ASC het niet af maken. De Weide moet alles geven en dan weet Michelle in 90 ste minuut de goal te maken na goed voorwerk van Simone. 3-4. Zou het dan toch lukken? In de blessure tijd weet ASC uit een buitenspel situatie dan toch nog Richelle te passeren. 4 -4.

Helaas, want als we de 3 punten hadden gepakt dan waren we opgeschoven naar de 3 de plek. Uiteindelijk mogen we trots zijn op de prestatie van de dames van de Weide, na vorig jaar gepromoveerd te zijn naar de 1 ste klasse B weten ze al in het eerste seizoen de 5 de plek te behalen, grote klasse! Met ook nog de 2 de periode in de pocket mogen ze ook nog de concurrentie aan gaan voor promotie naar de hoofdklasse.