Verslag Aduard 2000 - v.v. de Weide 1
03 april 2017

De Weide heeft het uitduel tegen hekkensluiter Aduard 2000 met een minimale zege afgesloten. De groenwitten kwamen in de beginfase via Frank Benjamins op voorsprong. Ondanks mogelijkheden voor beide ploegen, waarbij De Weide wel vaker gevaarlijker was, bleef deze stand op het scorebord.

De Groninger rode lantaarndrager behaalde deze competitie pas één zege en stevenen rechtstreeks op degradatie af. Een wedstrijd die dus absoluut de volle winst moest betekenen voor De Weide, dat graag voor de bovenste plaatsen gaat deze competitie. Binnen vijf minuten al een uitstekende mogelijkheid voor de gasten. Een voorzet vanaf links door Mol, werd bij de tweede paal door Wierenga teruggelegd en vervolgens door Luchtenberg rakelings naast gekopt.De Weide bleef het initiatief houden, maar was bij vlagen te slordig in de passing. De thuisploeg deelde in de 10 e minuut een extra waarschuwing uit, toen na balverlies bij De Weide in eerste instantie Weening inschoot, waarbij de bal door doelman v.d. Weide prima werd gekeerd. In de rebound schoot Smits over.

In de 20 e minuut kwam De Weide verdiend op voorsprong. Een vlammend schotvan ruim twintig meter door Julian Mol verraste doelman Cruiming en via de handen van hem en de lat kwam de bal tenslotte voor de voeten van Frank Benjamins, die beheerst binnenschoot. Even later een vrije trap van Luchtenberg, die echter ruim over het doel ging. De Weide hield de regie in handen en een pass van Coulier bereikte de doorgelopen Strijker. Zijn schot werd gekeerd en in de rebound was het Wierenga die van dichtbij mistte. In de slotfase zakte het spelpeil van de gasten, maar de thuisploeg wist hiervan niet te profiteren. De Weide kreeg nog wel een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar na een voorzet van Wierenga was het doelman Cruiming die de bal kon onderscheppen voordat Frank Benjamins kon binnen tikken.

Ook een doelpoging van Strijker, na een voorzet van Luchtenberg, ging rakelings naast. Kort na rust kwam van Goor binnen de lijnen voor Coulier. De Weide begon slordig aan de tweede helft, waarbij de thuisploeg te angstig leek om hiervan te profiteren. De Weide slaagde er niet in om de gastheren in deze fase onder druk te zetten. De thuisploeg kon ook niet imponeren, dus bood de wedstrijd in deze fase weinig spektakel. Het was toch De Weide dat de beste mogelijkheid kreeg via verdediger van Noord van de thuisploeg, die de bal bijna langs zijn eigen doelman werkte. In de slotfase was er ook nog een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Weening verzuimde om de gelijkmaker te scoren. Een prima kans kwam nog voor Mol, maar zijn schot ging rakelings voorlangs.

Volgende week speelt De Weide thuis tegen koploper Groningen.

Man van de wedstrijd: Henri v.d. Weide