Opnieuw thuiszege voor v.v. de Weide
09 oktober 2017

Tegen hekkensluiter Groen Geel uit Groningen werd na een 1-0 ruststand een 2-0 zege behaald. Doelpuntenmaker voor de thee was Ismael Ucan en na rust was het Jasper Strijker die de marge verdubbelde in dit duel waren Ismael Ucan en Jasper Strijker.

Na de ongelukkige nederlaag bij Drenthina trad De Weide afgelopen zaterdag in een thuiswedstrijd aan tegen Groen Geel. De Groninger ploeg was nog puntloos dus de thuisploeg was de favoriet deze middag. De gastheren begonnen goed aan het duel, de gasten werden teruggedrongen op eigen helft en dat leverde in de vierde minuut al een prima mogelijkheid op via een vrije trap van Luchtenberg. Zijn inzet van zo′n 20 meter was echter een prooi voor doelman Vogel. De Weide hield het initiatief zonder dat dit tot echter kansen leidde. Een uitbraak van de gasten werd onreglementair gestopt en leverde Groen Geel een vrije trap op die echter in de, goed opgestelde, muur belandde. De Weide had in deze fase veel balbezit, maar wist weinig te creëren voor het vijandige doel. Na slordig balverlies een kans voor de gasten, maar het schot van Ludwig ging ruim naast. Ook een kans via Turkenboom leverde geen treffer op voor de gasten. De Weide had het in deze fase lastig en wist weinig mogelijkheden te scheppen voor het doel van de gasten. De beste mogelijkheid kwam er in de 20e minuut na een vrije bal van Bosscha, die prima werd ingekopt door Luchtenberg. Maar met een fantastische redding was het doelman Vogel die de bal keerde. Even later een prima mogelijkheid voor Ucan, maar zijn schot na een pass van Frank Benjamins ging rakelings naast. Ook de gasten kregen nog een prima kans, maar na een voorzet van Olde Monnikhof was het Ludwig die verzuimde de bal binnen te schieten. In de 36e minuut dan toch de voorsprong voor de groenwitten. Een voorzet van Strijker bereikte Benjamins die de bal controleerde en een pass gaf op Ucan. Deze schoot beheerst de bal achter een kansloze doelman Vogelː 1-0. Uit de eerstvolgende tegenaanval een mogelijkheid voor de gasten, maar het schot van Olde Monnikhof ging ruim naast. Op slag van rust nog een prima mogelijkheid voor De Weide, maar na een pass van Strijker schoot Benjamins de bal rakelings naast.

Een ongewijzigd De Weide startte aan de tweede helft. In de beginfase van het tweede bedrijf een slordige periode van beide ploegen. Aan beide zijden veelvuldig balverlies. De slordige momenten bij de thuisploeg worden door de gasten niet benut en zo behoud De Weide de voorsprong. In de 63e minuut komt Daniel van Arkel binnen de lijnen voor Nick Muysson.

De gasten komen even later bijna op gelijke hoogte, maar het schot van Ludwig mist de juiste richting. Bij deze actie blesseert de spits van Groen Geel zich en moet worden vervangen.

Bij De Weide komt Marco Kikkert binnen de lijnen voor Ucan. Na een corner een prima kans voor de gasten. Invaller de Vries stuit echter op een fantastische redding van doelman v.d. Weide, die hiermee de gelijkmaker voorkomt. De gasten krijgen meer en meer balbezit, maar weten dit nog niet in de score te vertalen. De Weide Na een pass van Benjamins een mogelijkheid voor Kikkert, maar doelman Vogel plukt de bal voor de inkomende Kikkert uit de lucht. Na een verre uittrap wordt de bal door Frank Benjamins prima doorgekopt. Jasper Strijker pikt de bal op en haalt verwoestend uit voor de 2-0. Hiermee is de wedstrijd beslist en weet De Weide ook in haar tweede thuisduel de volle winst te behalen. Volgende week wacht een uitduel bij SV Bedum.

Yoran Duman tot “Coop man of the match” gekozen. In de wedstrijd tegen Groen Geel uit Groningen verzamelde hij de meeste punten. De bloemen van Bloemenshop Erwin werden na de wedstrijd overhandigd.