Nieuwe assistent trainer volgend seizoen
15 februari 2017

Rob van der Sleen nieuwe assistent trainer De Weide

De Weide heeft Rob van der Sleen als assistent trainer aangesteld voor volgend seizoen. De 34-jarige Hoogeveener zal samen met hoofdtrainer Marcel Smid en keeperstrainer Paul Dekker de technische staf vormen voor het eerste elftal van de zaterdag tweedeklasser. Van der Sleen keert daarmee terug bij de club waar hij in de F-pupillen zijn voetbalcarrière startte. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van De Weide en maakte onderdeel uit van een succesvolle lichting met onder meer Willem Baldé, Dennis Blokzijl, Tjerk Pothof en de gebroeders Eshuis.

Op jonge leeftijd maakte Van der Sleen zijn debuut in het eerste elftal en dat bleef niet onopgemerkt bij een andere groenwitte club, FC Groningen. Daar speelde hij een aantal jaren in de beloften en vervolgens kwam Van der Sleen uit voor Hoogeveen, Achilles 1984, ACV en HZVV. Drie jaar geleden keerde hij als speler terug bij De Weide en nu zal hij dus ook zijn trainersloopbaan starten bij de Hoogeveense club.

De Weide is verheugd met de komst van Van der Sleen, die veel ervaring als speler mee brengt en in het dagelijks leven ook bezig is met het ontwikkelen van jonge en ambitieuze mensen. Hij is als docent werkzaam bij het Instituut voor Sportstudies aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Van der Sleen zelf kijkt ook uit naar een hernieuwde samenwerking met de groenwitten: ‘na gesprekken met de nieuwe hoofdtrainer Marcel Smid en de Commissie Voetbal Zaken ben ik enthousiast geraakt over de plannen. Het op de lange termijn streven naar verbetering en ontwikkeling met daarin ruimte voor jonge spelers uit de eigen opleiding, spraken me aan. Daarnaast start ik met een nieuwe trainer/coach opleiding, waardoor ik me in combinatie met deze rol verder kan ontwikkelen als trainer’.