Monsterzege v.v. de Weide VR1
30 april 2017

Be Quick Dokkum heeft niks meer te verliezen aangezien ze met slechts 4 punten al gedegradeerd zijn, in de uitwedstrijd hebben de dames van de Weide een 1-6 overwinning behaald. We mogen de tegenstander natuurlijk niet onderschatten maar de punten lijken op voorhand verdeeld.

Al in de 5 de minuut geeft Vicky een mooie bal steekbal op Michelle die de bal in het doel schiet, vlak daarna valt ook al de 2-0 als Annemiek de bal breed terug legt op Vicky waarna ze de bal mooi in de linker bovenhoek plaatst. Be Quick heeft een goed moment en weet de bal tot vlak voor het doel van de Weide te werken maar Richelle zit er bovenop. In de 20ste min geeft Vicky een splijtende pass op Annemiek die deze lekker afmaakt. 3- 0. De 4-0 volgt vlak er na uit een vrije trap met iedereen voor het doel van Dokkum weet Selina de bal in het doel te werken na  terugleggen van Michelle.

De dames van De Weide stomen door om aan het doelsaldo te werken. Een lange bal van Nienke bereikt Annemiek, zij weet op snelheid de verdediging van Be Quick te verrassen en maakt de 5-0. De dames van Be Quick gaan er wat harder in terwijl de Weide in deze fase wat achter over leunt. In het slot van de 1ste helft volgen nog 2 goals van Michelle: de 6-0 na goed voorwerk van Marije en de 7-0 na een vrije trap van Vicky, de wedstrijd is dus wel gespeeld.

Direct na de rust pakken de dames van De Weide de draad weer op en maakt Michelle de 8-0 door beheerst binnen te schieten waarna Tessa de 9-0 in het dak  van het doel schiet, Tessa staat op de goede plek om de voorzet van Vicky over de keepster heen te tikken. Niet alles lukt want een kopkans van Annemiek gaat naast en een intikkertje van Moniek eindigt op de paal. De 10-0 is wederom van Michelle die de keepster verrast en de bal langs haar tikt. De 11-0 is een afstandsschot van Vicky, de keepster komt er nog met de  vingertopjes aan maar red het niet. Jodie geeft een lekkere bal van afstand richting het doel van Be Quick, Annemiek wil deze met een omhaal afmaken maar de bal gaat naast.

De voorhoede gaat bij de 12-0 richting het doel, Iris komt goed mee op en Marije geeft de bal op haar af waarna Iris de goal maakt. Hierna kan Moniek eindelijk haar goal maken, een corner van De Weide resulteert in een rommelige situatie waar Moniek de bal binnen kan schieten. We sluiten af met de 14 de goal gemaakt door Annemiek na voorwerk van Tessa.

In de afronding van de wedstrijd weet Be Quick Dokkum toch nog een goal te maken, ze breken uit en één op één met Richelle tikken ze de bal bij haar langs.

Eindstand 14-1. Lekkere opsteker en goed voor het doelsaldo, volgende week staat de laatste competitie wedstrijd tegen ASC ’62 te Dalfsen op het programma, een uitdagender wedstrijd.