Klinkende zege voor v.v. de Weide tegen DZOH
20 maart 2017

De Weide heeft zich afgelopen zaterdag prima hersteld van de nederlaag tegen Klazienaveen. Op een werkelijk dramatisch slecht veld kwamen de groenwitten via Frank Benjamins al na drie minuten op voorsprong. Na een corner kopte Daniël van Arkel nog voor de thee de 0-2 binnen. De thuisploeg probeerde druk te zetten maar dit leidde niet tot gevaarlijke momenten voor het doel van Henri v.d. Weide. Kort na rust was het Julian Mol die snoeihard binnenschoot en de 0-3 op het bord liet zetten. In de slotfase strooide Frank van Veen met de vierde treffer voor De Weide nog wat extra zout in de Emmer wonden.

De thuisploeg had de afgelopen twee duels, tegen de Groninger ploegen Aduard en Bedum, met een 2-2 puntendeling afgesloten. In beide gevallen kwamen de Emmenaren op een vroege achterstand en ook deze middag zou deze geschiedenis zich herhalen. Na een prima voorzet, vanaf de linkervleugel door Niek Bosscha, schoot Frank Benjamins van dichtbij De Weide in de derde minuut al op voorsprong.

DZOH probeerde wel het initiatief te pakken en kwam soms voetballend aardig voor de dag. Doelrijpe kansen leverde dat echter niet op. In de 17e minuut wel een prima kans voor DZOH. Na een misverstand bij De Weide in de defensie kon Heijen vrij inschieten, maar met een prima reflex bracht doelman v.d. Weide redding. Even later moest Buining met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Jasper Strijker. Kort hierop was het Van Arkel die een hoekschop van Mol bij de eerste paal prima in kopte en hiermee de voorsprong voor De Weide verdubbelde. Via Mol en Benjamins kreeg De Weide nog wel mogelijkheden, maar met 0-2 gingen beide ploegen aan de thee.

De afgelopen twee duels wist de thuisploeg na een 0-2 achterstand de schade nog te repareren, maar deze middag gaf De Weide de gastheren hiertoe geen kans. In de 48e minuut een uitstekende actie van Strijker, die met de bal aan de voet de zestien in ging. Hij gaf vervolgens een prima passje op Mol, die zich geen seconde bedacht en de bal achter een kansloze doelman Schepers in de kruising schoot; 0-3. De Weide nam geen gas terug en kreeg nog mogelijkheden via Strijker en Mol, maar dit leverde enkel twee corners op. DZOH probeerde ook wel druk te zetten, maar de defensie van de groenwitten, onder leiding van een soeverein spelende Vincent Coulier, gaf deze middag geen krimp.

Bij een counter mogelijkheid voor De Weide werd Strijker fors onderuit gehaald, maar de leidsman deze middag zag er geen overtreding in. Even later kwam Frank van Veen binnen de lijnen voor Benjamins. Via een vrije trap van Bosscha nog een uitstekende kans voor Luchtenberg, maar zijn kopbal ging rakelings naast. Na een pass van invaller Sander Benjamins kwam Wierenga een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten. In de slotfase toch nog de 0-4. Na een fraaie combinatie met Benjamins schoot Van Veen de bal langs doelman Schepers.

Man van de wedstrijd: Vincent Coulier