Herman Schonewille nieuwe trainer v.v. de Weide 2
28 maart 2017

De Weide heeft Herman Schonewille aangesteld als trainer van het 2e elftal voor komend seizoen. Hij zal Roel Benjamins opvolgen, die na vier succesvolle jaren een stap terug doet maar als assistent trainer verbonden zal blijven aan het elftal.

De 31-jarige Schonewille is momenteel speler van het 2e elftal en heeft als jeugdtrainer een brede ervaring binnen en buiten de club. Hij doorliep als speler de jeugdopleiding van de groenwitten en kwam daarnaast ook voor FC Emmen uit in de jeugd. Vervolgens keerde hij terug bij De Weide en speelde een aantal jaren in de hoofdmacht.

Met de aanstelling van Schonewille en Benjamins wil de club het succes van de afgelopen jaren continueren. Onder leiding van Benjamins is het jonge elftal de afgelopen jaren opgeklommen van de kelder in de 1e klasse naar de hoofdklasse. Nadat al twee keer de finale van de nacompetitie was bereikt, wist het team afgelopen seizoen promotie te bewerkstelligen en neemt het in de hoofdklasse een verdienstelijke negende positie in.