Goede competitiestart De Weide
25 september 2017

Goede competitiestart De Weide

Onder ideale omstandigheden, strakblauwe lucht, windstil, heerlijke temperatuur en een strakke grasmat, is De Weide de competitie 2017/2018 uitstekend begonnen tegen promovendus S.V. Nieuwleusen. Na een goede eerste helft op sportpark Schutlanden (ruststand 3-1) kon De Weide de wedstrijd in de tweede helft rustig uitvoetballen naar een 4-2 eindstand.

Na een lange voorbereidingsperiode, met o.a. goede bekeroverwinningen op Noordscheschut en Hoogeveen-zondag, ging afgelopen zaterdag de competitie voor v.v. De Weide van start tegen Nieuwleusen. In het basiselftal was door trainer Smid één wijziging doorgevoerd: rechtsback Yoran Duman was deze zaterdag vervangen door Emiel Njagul. Onder ruime publieke belangstelling ging de levendige wedstrijd meteen ‘los’: al in de tweede minuut een goede actie van Nick Muysson over de rechterkant en diens voorzet wordt binnengetikt door Frank Benjamins, die goed voor z’n man kwam. In minuut 6 een goede actie over links van Jasper Strijker, die Ismael Ucan bereikt, maar helaas gaat zijn inzet net naast het lege doel. Nieuwleusen komt ook af en toe goed door en dat leidt in de 12 e minuut tot de gelijkmaker na slordig balverlies van De Weide op het middenveld en een fout in de verdediging (doelpuntenmaker Maalestein).

Meteen daarop een vrije trap van Daniël van Arkel en een vrije kopkans voor Benjamins die jammerlijk gemist wordt. Het gemor op de tribune is nog maar nauwelijks verstomd als Frank Benjamins in de 22 e minuut uit een vrije trap van Niek Bosscha wel raak kopt: 2-1.

Ruim 3 minuten later een goede aanval over de linkerkant waar Vincent Coulier Jasper Strijker bereikt. Strijker bereikt vervolgens met een prima steekpass Ismael Ucan, die beheerst binnenschiet in de korte hoek (3-1). Kort voor rust nog een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied die door Mitchell Luchtenberg over wordt geschoten. Zo gaan de mannen rusten met een 3-1
voorsprong voor De Weide.

In het begin van de 2e helft gaat De Weide goed door en op zoek naar een grotere voorsprong. In de 47e minuut een voorzet van Coulier die door Strijker op de keeper wordt gekopt.
Hierna breekt een rommelige fase aan, waarin Nieuwleusen probeert aan te dringen, maar waar de compacte 4-4- 2-DeWeide- organisatie, onder leiding van een sterk centraal duo Luchtenberg/Buining maar weinig kansen weg geeft.

In de 63e minuut een goede aanval over de linkerkant, waar Strijker na een passeeractie met een strakke voorzet Van Arkel vindt die vervolgens prima afrondt naar 4-1.
Hiermee lijkt de wedstrijd beslist, maar Nieuwleusen gaat onverdroten door op zoek naar hun tweede goal en die komt er in minuut 66 als aanvoerder De Weerd een hoekschop ineens binnen schiet bij de tweede paal (4-2). Keeper Van der Weide lijkt bij deze goal last te hebben van een aantal wespen.

Hierna breekt een periode aan met een aantal spelerswisselingen aan beide kanten, veel kansen over en weer worden er echter niet meer gecreëerd. Scheidsrechter van dienst was vanmiddag de heer J.G. Bulthuis die onopvallend en (dus) goed floot.

Zo kennen de mannen van trainer Marcel Smid en assistent-trainer Rob v.d. Sleen een prima competitiestart. Positief is ook dat de ziekenboeg langzaam leeg loopt; vandaag waren wegens blessures nog niet beschikbaar Van Goor, Saelman, Baldé en Verbeek. Frank Benjamins werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Volgende week zaterdag de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. In Emmen zal De Weide het dan opnemen tegen Drenthina, een ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de eerste klasse. Drenthina verloor haar eerste competitiewedstrijd in Zwartsluis tegen de andere promovendus (in de 2 e klasse J) DESZ met 3-1 en zal uit zijn op revanche. De Weide is gewaarschuwd! Dinsdag 26/9 oefent De Weide thuis tegen Alcides uit Meppel (aanvang 20.15 uur).

Opstelling De Weide
Van der Weide, Njagul (65 Duman), Luchtenberg, Buining, Coulier, Bosscha, Van Arkel, Muysson, Strijker, Benjamins (81 Kikkert), Ucan (75 Timmerman)

Coop Man of the Match: Frank Benjamins