De Weide houdt uitzicht op nacompetitie
09 mei 2017

De Weide heeft in het laatste thuisduel van deze competitie, tegen één van de concurrenten voor een plaats in de nacompetitie, een belangrijke zege behaald. In een aantrekkelijk duel trokken de groenwitten uiteindelijk, tegen NEC Delfzijl, verdiend de drie belangrijke punten naar zich toe. Via doelpunten van Coulier, tweemaal uit een vrije trap en een benutte strafschop door Njagul werd een knappe 3-1 zege behaald.

Trainer Niemer koos voor dezelfde elf als in het gewonnen uitduel tegen Bedum. Het centrale verdedigingsduo werd gevormd door van Goor en Coulier terwijl ook hetzelfde spitsentrio aan de wedstrijd mochten beginnen. De eerste mogelijk kwam voor de gasten. Na een rush over de linkervleugel schoot Erwin Noordhoff rakelings voorlangs. De thuisploeg kreeg een goede mogelijk, toen na een overtreding op Strijker een vrije bal mocht worden genomen door Luchtenberg. Zijn doelpoging ging echter hoog over.

Even later opnieuw een vrije bal voor de thuisploeg na een overtreding op Mol. Nu nam Vincent Coulier achter de bal plaats en met links schoot hij in de 10 e minuut de bal in de verre hoek achter een kansloze doelman Verheekː 1-0 De gasten gingen echter niet bij de pakken neerzitten en met goede combinaties werd de aanval gezocht om de gelijkmaker te forceren. Omdat ook De Weide niet achteruit leunde ontspon zich een aantrekkelijk kijkspel voor het talloze publiek. De gasten kregen in de 36e minuut beste kans op de gelijkmaker. Na een vloeiende aanval over de linkerkant spatte het schot van Jari Slort op de lat uiteen. Een vlotte aanval van Mol en Strijker leverde bijna nog voor de thee de 2-0 op. De inzet van Mol was echter een prooi voor de doelman.

Ook serieuze mogelijkheden voor Strijker en Verbeek leverden niet het tweede doelpunt op voor de groenwitten. De Weide begon ongewijzigd en ook aanvallend aan de tweede helft. Dat leverde nog geen kansen op en uit een tegenaanval was hij bijna Noordhoff die de gelijkmaker wist te scoren. Het duel bleef boeiend. De Weide zette druk, maar de gasten hielden stand en waren soms dreigend in de counter. Met een dubbele wissel probeerde trainer Erwin Heerlijn van de gasten de gelijkmaker te forceren. Via Strijker kreeg De Weide nog een prima kans, maar zijn schot, na een combinatie met van Arkel, werd door een verdediger en de NEC doelman naast gewerkt. Na een diepe bal leverde een misverstand tussen doelman v.d. Weide en Njagul, in de 70 e minuut, de onverwachte gelijkmaker op voor de gasten.

Door opnieuw een vrije trap van Coulier, die door alles en iedereen werd gemist en bij de tweede paal binnenviel, kwam De Weide in de 75 e minuut op een 2-1 voorsprong.

De gasten incasseerden in de slotfase nog een tweetal rode kaarten. De Weide maakte hiervan optimaal gebruik en via een benutte strafschop van Njagul kwam de eindstand op 3-1. Bij een zege volgende week op The Knickerbockers in Groningen kan De Weide zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Coop Man of the Match: Vincent Coulier