De Weide doet zichzelf tekort tegen Pelikaan-S
24 april 2017

De Weide is in het thuisduel tegen Pelikaan S. tegen de grootste seizoensnederlaag opgelopen. Na een 0-2 voorsprong bij rust liepen de gasten na de thee uit naar een ruime 0-4 zege. De Weide wist ook wel mogelijkheden te creëren, maar de echte scherpte ontbrak deze middag. Door deze ruime nederlaag zijn de groenwitten naar de vierde plaats op de ranglijst afgegleden. De verschillen in de top van de ranglijst zijn echter klein, zodat de kans op deelname aan de nacompetitie voor De Weide nog steeds een optie is.

Trainer Niemer had deze middag gekozen voor 3-4- 3 opstelling en wilde hiermee de gasten op eigen helft vast zetten. Deze opzet slaagde want al in de tweede minuut gaf Bosscha een diepe bal op Strijker, deze ging de zestien in en werd ten val gebracht. Arbiter van dienst Schuring wees echter niet naar de stip en spaarde daarmee de gasten. De aanvallende bedoelingen van de thuisploeg hielden aan en dat leverde even later een prima kans op voor Mol, maar zijn schot na een verre inworp door Van Arkel, werd op een gelukkige wijze door Pelikaan S. doelman Spinder gekeerd.

Even later opnieuw een uitstekende mogelijkheid voor de groenwitten. Na een overtreding op Mol kreeg De Weide een vrije trap binnen de zestien meter. Bosscha schoot de bal echter over. In de 13 e minuut viel de goal wel aan de andere kant. Na een snelle counter kwam topschutter Martijn Drent in balbezit en schoot in de korte hoek binnen. De Weide kwam even later bijna op gelijke hoogte, maar Strijker liftte na een pass van Coulier wel over de doelman, maar op de lijn werd de bal door een verdediger over het doel gewerkt. De Weide hield het initiatief, kreeg mogelijkheden, maar zowel Julian Mol als Frank Benjamins wisten prima kansen niet te verzilveren. Ook een vrije trap van Bosscha ging rakelings naast. In de 30 e minuut nog een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een pass van Sander Benjamins was het Bosscha die prima inschoot, maar opnieuw stond doelman Spinder prima zijn mannetje. Na een corner kopte Frank Benjamins rakelings over en verzuimde zo de gelijkmaker te scoren. De wedstrijd bleef boeien, maar voor de thuisploeg een domper toen de gasten in de 38 e minuut via een counter door Jongsma op 0-2 kwamen.

Na de thee, met Verbeek in de plaats van Frank Benjamins, was het De Weide dat opnieuw het initiatief probeerde te pakken en de gasten onder druk zette. In de 59 e minuut een dot van een kans voor Luchtenberg. Na een fraaie pass van Daniël van Arkel mistte de aanvoerder van de groenwitten bij de tweede paal jammerlijk en schoot via de lat over. Even later was een prima ingeschoten vrije trap van Bosscha een prooi voor de Pelikaan S doelman. Het geloof in een goed resultaat voor de groenwitten ebde weg en langzaam maar zeker slopen er steeds meer slordigheden in het spel van de thuisploeg.

Na balverlies bij De Weide waren de gasten wel dodelijk effectief in de counter en met een fraaie lob zorgde El Baroudi voor de 0-3 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. De Weide probeerde nog wel te gaan voor een resultaat, maar had het vizier deze middag niet op scherp staan. Na een fraaie pass van Coulier schoot Julian Mol via de doelman nog rakelings over. Nick Muysson kwam nog binnen de lijnen voor Strijker. De Weide probeerde nog wel iets te maken van de slotfase, maar de gasten bleven eenvoudig op de been. Via Hoxhaj kregen de gasten nog een mogelijkheid, maar doelman v.d. Weide pareerde  uitstekend. De overigens prima spelende Duman moest zij plaats afstaan aan routinier Willem Baldé, die hiermee zijn aan zijn afscheidstour begon. De beste mogelijkheden in de slotfase waren voor Verbeek. Tot tweemaal toe omspeelde hij al doelman Spinder, maar even zovele malen schoot hij de bal vervolgens naast het doel. In de slotfase waren het de gasten die via Martijn Drent de eindstand op 0-4 brachten. Om toch nog het toetje nacompetitie te halen, zal de ploeg de laatste drie duels nog de rug moeten rechten. Volgende week speelt De Weide een uitduel in en tegen Bedum.

Man van de wedstrijd: Yoran Duman