De Weide bekert verder na overwinning op Noordscheschut
17 september 2017

De Weide bekert verder na overwinning op Noordscheschut

Na de zepert van vorige week tegen Zuidwolde en het verlies van Noordscheschut tegen Hoogeveen waren beide ploegen alleen gebaat bij een overwinning om aan het bekeravontuur vervolg te geven. In een aantrekkelijke wedstrijd kwam de thuisploeg met enig fortuin, een eigen doelpunt van de gasten, op een 1-0 voorsprong. In de loop van de tweede helft was het Ismaël Ucan die na een prima aanval de score uitbreidde naar 2-0. Nadat Noordscheschut met nog een kwartier op de klok de aansluitingstreffer liet aantekenen kwam de spanning nog enigszins terug in de wedstrijd, maar verder dan deze treffer kwamen ze niet en bekert v.v. de Weide verder.

In deze toch wel beladen wedstrijd ging het soms op het scherpst van de snede wat al in de vijfde minuut een gele kaart opleverde voor Kevin van Dalen door iets te enthousiast te verdedigen. De toegekende vrije trap werd prima ingeschoten door Mitchell Luchtenberg maar doelman Wiebe Zinger toonde zijn klasse door de bal prima te pakken. Even later was het Nick Koster die het doel maar net mistte na een verre ingooi van Bouwman. Nog binnen het kwartier de tweede gele kaart, deze keer was Ismaël Ucan de gelukkige die door veel theater van Dennis Hooijer de prent in ontvangst mocht nemen.

In de twintigste minuut kwamen de gastheren, hetzij met enig fortuin, op voorsprong. Nadat de bal uit een vrije trap van Bosscha tot hoekschop was verwerkt was het vervolgens Kevin van Dalen die de bal onfortuinlijk achter zijn doelman werkte om zo de thuisploeg aan een voorsprong te helpen. Even later bijna weer succes voor de groenwitten, na een steekpass van Bosscha was het Jasper Strijker die zijn inzet helaas op de paal zag uiteenspatten. Waar v.v. de Weide het in deze fase van de wedstrijd steeds probeerde met leuk combinatievoetbal, hanteerden de gasten hoofdzakelijk de lange bal. Maar steeds was het doelman Henri van der Weide die samen met Vincent Coulier de zaak klaarden.

Na de thee begonnen beide ploegen ongewijzigd aan de tweede helft. Doordat Ismaïl Ucan na een snelle doorbraak de bal iets te ver voor zich uit speelde kon doelman Zinger erger voorkomen. Nadat Henri van der Weide en Nick Koster beiden nog een gele kaart, door de overigens prima leidende scheidsrechter Mevr. Deuring uit Groningen, was voorgeschoteld was het de goed keepende Zinger die katachtig redding bracht op een fraai ingekopte bal van Ucan. Even later had Jos Kroezen de gelijkmaker op z’n schoen maar helaas voor hem stond Mitchell Luchtenberg goed opgesteld om zijn doelman op de lijn te assisteren.

Na een uur spelen liet de niet geheel fitte doelman van der Weide zich vervangen door de jonge Sem Kolk. Door iets te laat uit te stappen door de verdediging van Noordscheschut kon Jasper Strijker de buitenspelval ontlopen om vervolgens de bal voor te zetten waarna Ucan de niet te missen kans verzilverde en daardoor de score naar een veiliger marge tilde. Door een dubbele wissel bij de Schutters toe te passen hoopte oefenmeester Adré Mulder op een alles of niets offensief, wat gedeeltelijk lukte. Met nog een klein kwartier op de klok was het doelman Kolk die onder druk van de voorwaartsen van de gasten een onnodige hoekschop weggaf waaruit Rijnald Vos de bal vervolgens prima inkopte om zo de spanning in de wedstrijd terug te brengen.

Uit deze aansluitingstreffer putten de gasten moed en voerden de druk op om er zo nog een offensief uit persen, waardoor doelman Kolk nog een paar keer handelend moest optreden en Nick Koster de bal nog een keer in het zijnet kopte. Helaas was de tijd voor de blauwwitten te kort om nog voor eenverrassing te zorgen en bekert De Weide verder. Doordat Nick Koster met nog vijf minuten op de klok door een niet al te zware overtreding zijn tweede gele in ontvangst mocht nemen moest hij het veld vroegtijdig verlaten.

De Weide-Noordscheschut 2-1 (1-0)
Opstelling De Weide: van der Weide(62 Kolk), Coulier, van Arkel, Luchtenberg, Bosscha, Ucan, Duman(70 Njagul), Buining, Muysson, Benjamins(63 Kikkert), Strijker.
Opstelling Noordscheschut: Zinger, Benjamins(70 Vos), Kamping, van Dalen, R.Hooijer, Bouwman, Kroezen, D.Hooijer, Schonewille, Koster, Kiekebelt(70 Boer)
Gele kaarten De Weide: Ucan, van der Weide
Gele kaarten N’schut: van Dalen, Kroezen, Schonewille, Koster 2x is rood